Redan nu, får vi en försmak av vad Julkalendern 2015 ska handla om

Visste du att de redan har planerat för Julkalendern 2015. Så tidigt, att vi inte ens hunnit börja titta på årets Julkalender. Nu är det planerat och klart. Julkalendern 2015 ska handla om barn. I Julkalendern 2015 tar Erik Haag och Lotta Lundgren nya grepp på vår tradition Julkalendern. Nu ska det handla om barnens historia, och här åker de två tillsammans med en massa barn tillbaka i tiden. Hela 1000 år, enda tillbaka till år 1015.

Inspelningarna är i full gång, och med buller och bång så spelas det in för fullt på Skansens västra sida i en gammal Konsumbutik som den såg ut på 30-40-talet. Här står Erik Haag och Lotta Lundgren iklädda för den tiden moderna plagg. De turistande Japaner som går förbi, verkar helt bortse från dessa inspelningar trots stora skyltar om inspelning pågår. Men vad gör det. Vi är intresserade av den kommande Julkalendern 2015.

Detta kommer Julkalendern 2015 att handla om.

Att det handlar om barn, och barnens historia har vi redan påtalat. Varje avsnitt, av de alltid tillika 24, blir 13 minuter långt. Det kommer att bli historialektioner på ett modern och underhållande sätt. I Julkalendern 2015 får vi veta hur det varit att vara barn genom historiens gång.

Julkalendern blir ingen drama serie denna gång, utan en form av hybrid mellan fakta och reality-, okej och lite dramaserie. De kallar det för infotainment. För oss som kan lite engelska så kan vi ju enkelt reda ut att det betyder informativ underhållning.

Kanske är detta nya grepp rätt i tiden, och till och med kommer att klistra flera knattar vid TV-burkarna nästa års julmånad. Det får vi se, men det verkar vara ett intressant grepp. Vill du läsa mera om Julkalendern 2015 klickar du här.