Historieätarna säsong 2

Nu har Historieätarna i SVT gått in på sin andra säsong. Detta program, som blivit en stor succé, tar upp olika tidsepoker i svensk historia gällande matvanor, hygien, fritid och nöjen. Just nu är Historieätarna säsong två inne på sitt tredje avsnitt, av sex i den nya säsongen.

Historieätarna produceras av Thelma och Louise, och är ett program en underhållande matresa genom historien. De som tar oss igenom denna historiska resa är Erik Haag och Lotta Lundgren som passar alldeles utmärkt som representanter för historien, och verkar som klippta och skurna för just detta program.

I historieätarna testas olika former av mat och dryck som intagits under vår historia. Många gånger med hemska resultat, andra gånger som om det skulle ha varit en bortglömd delikatess. I varje avsnitt av detta program, så medverkar en välkänd Svensk kock samt andra deltagare som får vara med på resan och utsättas för diverse tester.

Vill du ha mera av Historieätarna, så finns det mycket information att tillgå

För dig som just hittat till Historieätarna, så kan du via SVT´s hemsida se alla de avsnitt du missat av säsong två. För dig som redan känner till Historieätarna så går de även att hitta på Facebook och Instagram. Där kan du skriva och dela dina åsikter om programmet med andra som också gillar Historieätarna. Gillar du musiken till programmet så går även den att lyssna till separat på SVTs hemsida.

För dig som vill testa dina egna kunskaper inom våra svenska tidsepoker, så finns en frågesport förknippad med varje program där du kan se vad just du vet om vår svenska historia. Sist men inte minst så kan du alltid test något av recepten från programmet. Vad sägs om kanelvälling, vid sömnbrist? Se Historieätarna i SVT, innan säsongen tar slut. Det är ett intressant och lärande program som passar alla.