Herman Lindqvist, en intressant man med många strängar på sin lyra

Numera är Herman Lindqvist beskriven som författare och Journalist, men han är i högsta grad också en alldeles förnämlig populärhistoriker. Född i Bromma Kommun i vår huvudstad, Stockholm, 1:a april 1943. Herman Lindqvist har varit en aktiv författare av böcker, och fått ihop ett antal av 58 stycken under sin aktiva tid som journalist, litteraturskribent och historiker.

Hans nationalitet är Svensk, men han talar och skriver svenska, franska, tyska och engelska och detta har naturligtvis kommit väl till hands under hans många år som utrikesskribent och journalist för både Sveriges radio, TV och i Svensk dagspress.

Hans mest framstående verk inom Svensk TV är Hermans Historia som sändes i hela 30 avsnitt och behandlade Svensk historia på ett beundransvärt sätt som kan jämföras Attenboroughs sätt att beskriva naturen.

Herman Lindqvist i karriär i korthet

Sedan Herman Lindqvists uppväxt på den Svenska ambassaden i Helsingfors, har denna man hunnit med mycket under sitt aktiva yrkesliv. En studentexamen i Helsingfors, universitetsutbildning från Stockholm och Göteborg. Hans första anställning var på Göteborgs Handels och Sjöfarts tidning. Efter detta har han varit anställd på Aftonbladet, TV1, Sveriges Radio och frilansat som korrespondent för TV och radio i Madrid.

Han har ofta varit i hetluften, och t.ex. kritiserats för att hans böcker skulle innehålla faktafel och kontroversiella värderingar. En av hans böcker blev tillfälligt indragen då han utan faktagrund uttalat professor Karl-Gustaf Hildebrand som antisemit. Bocken kom dock ut igen efter en del förändringar.

Herman Lindqvist far var generalkonsul Eric Lindqvist, och mor var Brita Lindqvist. Sedan 1979 har han varit gift med Birgitta Lindqvist och har tillsammans dottern Elin Lindqvist. De har dock detta år bestämt sig för separation. Herman Lindqvist son är uppväxt i Helsingfors har bara varit bosatt i Sverige sju år av sitt 71-åriga liv och är numera bosatt i Warszawa.